Debat: Hvad skal EU’s fremtid være?

Profilbillede

Kom med til startskuddet på ”Konferencen om Europas fremtid”, der i det kommende år skal give alle borgere mulighed for at få indflydelse på, hvordan EU skal fungere. Mød Pia Ahrenkilde-Hansen, der er generaldirektør i EU-Kommissionen og som har spillet en hovedrolle i processen.

Angela Merkel er parat til traktatændringer. Det er Mette Frederiksen ikke. I nogle lande kræver borgerne øjeblikkelig klimahandling – i andre frygter man arbejdsløshed, hvis kul og olie skrottes. Nogle borgere kræver større EU-hjælpepakker – andre ønsker et mindre EU-budget. Et flertal af EU-borgerne ser gerne, at EU fastsætter en mindsteløn – det er svenskerne og danskerne lodret imod. Og briterne, ja, de har helt forladt samarbejdet.

Hvad kan vi blive enige om? EU inviterer alle borgere til et år med debatter og forslag til, hvordan samarbejdet skal fungere. Pia Ahrenkilde-Hansen forklarer, hvad idéen er med processen, hvordan du kan få indflydelse, hvem der lytter til dine forslag – og hvad EU-Kommissionen forestiller sig, det hele skal føre til.

DEO interviewer Pia Ahrenkilde-Hansen og inviterer repræsentanter for det danske civilsamfund og interesserede danskere til at spørge og kommentere.

Debatmødet er arrangeret af Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO) i samarbejde med Europe Direct Midtjylland på Struer Bibliotek, Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark, Europabevægelsen, Nyt Europa, Folkebevægelsen mod EU, Europa-Nævnet og Europa-Parlamentets kontor i Danmark. Den foregår online mandag den 10. maj 2021, kl. 10.00-11.00.

Arrangementet er gratis, men det er nødvendigt at tilmelde sig, det kan du gøre på deo.dk. Så modtager du et link mandag morgen. Med det kan du logge på mødet fra din computer/tablet.


Dato: Mandag den 10 maj 2021
Tidspunkt: Kl. 10-11
Pris: Gratis (kræver dog tilmelding)
Adresse: Online

Kilde: DEO // Tina Mensel