Gitte fra den lokale EDC er på sporet af fremtidens grønne boliger

dato

EDC Gittes togrejse gennem landet kan føre til mange tanker… Hvordan ser fremtiden ud for boligmarkedet? Hvad vil nye generationer på boligmarkedet lægge vægt på? Er bæredygtighed simpelthen vejen frem, og hvordan inkluderer vi dette i vores hjem?

Skrevet af EDC Ejendomsgruppen

På togrejsen er det heldigvis muligt at bruge Google, og her findes svar på mange ting. Nysgerrighed og stor interesse for emnet (man er vel lidt af en bolig-nørd) gav inspiration til nedenstående tanker og visioner:

Fremtidens boligindretning: EDC Ejendomsgruppens vision for et grønnere hjem
Hos EDC Ejendomsgruppen tror vi på en fremtid, hvor hver enkelt bolig ikke blot er et sted at bo, men en integreret del af et større, bæredygtigt økosystem.

Vores vision for fremtidens boligindretning i Danmark bygger på en harmonisk sameksistens mellem moderne bekvemmeligheder og naturens ubestridelige fordele.

Spiselige vindueskarme: En revolution inden for hjemmedyrkning
Vi ser en fremtid, hvor "Den spiselige vindueskarm" bliver en standard i alle danske hjem. Denne tendens, som allerede tager form i urbane områder, indebærer at transformere hver eneste solbeskinnede vindueskarm til en blomstrende mini-have.

Disse spiselige vindueskarme vil ikke kun være en kilde til friske urter og grøntsager, men også et visuelt tilskud til hjemmet, som fremmer velvære og forbinder beboerne med deres fødevarer på en helt ny måde.


Integrerede plantesystemer i møbler: Funktion møder natur
I EDC Ejendomsgruppen forestiller vi os, at fremtidens møbler vil gøre mere end blot at tjene et praktisk formål. De vil være levende dele af hjemmet, designet med indbyggede plantesystemer.

Et sofabord eller en bogreol med integrerede rum til dyrkning af planter vil ikke bare optimere rummets udnyttelse, men også forbedre indendørsklimaet og hjemmets æstetik.

Disse innovativt designede møbler vil styrke båndet mellem natur og hverdagsliv og gøre bæredygtighed til en naturlig del af hjemmeindretningen.


Den uperfekte have: En ny definition af uderummet
Vi anerkender og værdsætter den voksende interesse for mindre manicurerede og mere naturlige haver. Vores vision omfatter haver, der bugner af biodiversitet, hvor både ukrudt og vilde arter spiller en vigtig rolle i at skabe et robust økosystem.

Denne tilgang vil ikke kun gøre haverne mere varierede og mere interessante, men også væsentligt mere bæredygtige, idet de understøtter lokale dyre- og insektarter og bidrager til den økologiske balance.


En integreret tilgang i ejendomsmarkedet
EDC Ejendomsgruppen forudser, at disse grønne tendenser vil blive afgørende salgspunkter i fremtidens ejendomsmarked. Mange af tendenserne er allerede ved at udvikle sig omkring de større byer, og vi ved, at så vil udviklingen også ”ramme os” på et tidspunkt.

Måske dette er fremtiden – måske det kommer til vores område om nogle år, og da skal vi være klar til at fremhæve disse bæredygtige funktioner i vores ejendomme, appellere til den miljøbevidste køber, men også tilbyde løsninger, der gør det lettere for alle at adoptere en mere bæredygtig livsstil.

I EDC Ejendomsgruppen prøver vi at være visionære, og det er klart, at vi skal være omstillingsparate, når bæredygtighed og grønne tendenser bliver en del af det, der efterspørges i forbindelse med bolighandlen.

Kilde: EDC Struer - Ejendomsgruppen v/Gitte Lund Ellebæk