Holstebro Museum præsenterer unikke detektorfund fra vikingetiden

dato

Så er der nyt fra Holstebro Museum
TO DETEKTORFUND FRA VIKINGETIDEN

Mere end 40 fund er netop blevet indleveret af detektorfører Frants Fugl Vestergaard - og særligt to af dem er helt unikke.

Det ene fund er en fibel, der har fungeret som dragtspænde på tøjet. Fiblen er udført i Broastil, hvilket daterer den til ældre vikingetid omkring år 750-900.

Udsmykningen på forsiden består bl.a. af en række dyrehoveder, formentlig ulve, der i hver ende omkredses af et bånd med prikmønster. Selvom fiblens ene ende er ødelagt af de 1000 år i mulden, regner vi med, at der har været otte dyrehoveder i alt. På bagsiden ses resterne af jernnålen.

Det andet fund er fra den sidste del af vikingetiden omkring år 900-1066. Det er karolingisk sølv, og sandsynligvis har det enten været et beslag til en sværdskede eller en del af noget seletøj.

På forsiden ses et smukt og meget velbevaret mønster samt to nitter, der har fastgjort et nålefæste på bagsiden. Hverken nålefæstet eller nålen er dog bevaret.

Begge fund er gjort på samme mark ved Gudum i Lemvig Kommune. På Holstebro Museum glæder vi os til at følge marken!

Holstebro Museum er kommerciel partner med VORES Struer og oplysningerne er hentet fra deres Facebookside. Støt lokalt og giv en tommel op på deres side.

Se mere om Holstebro Museums på deres hjemmeside.

Denne artikel er skrevet af System.

Seneste på facebook