I en bolig fra NordVestBO bor du trygt, godt og billigt

Boliger i Gartnerlunden i Struer (Foto: NordvestBO)
Profilbillede

I 2018 valgte to lokale boligorganisationer i Holstebro og Struer at slå sig sammen. Det blev til dem vi i dag kender som NordVestBO. Her er Anders Vestergaard direktør, og VORES Struer har taget en snak med Anders om forretningen.

Tilbage i 2018 så NordVestBO dagens lys. Anders Vestergaard uddyber, hvordan det hele blev til:

“NordVestBO er et alment boligselskab, som blev stiftet den 1. januar 2018 ved en sammenlægning af Boligselskabet Sct. Jørgen, Holstebro og Arbejdernes Andelsboligforening Struer.”

“Sammenlægningen blev lavet efter mere end 10 års samarbejde, for at opnå de fordele der er ved at have et lokalt boligselskab med ca. 3.300 boliger. Størrelsen på de ca. 3.300 boliger giver muligheden for at have mange ressourcer internt og er med til at sikre, at NordVestBO, også i fremtiden, kan forblive et lokalt boligselskab.”

Siden starten i 2018 er der sket lidt af hvert. Anders Vestergaard fremhæver, at man i forbindelse med sammenlægningen flyttede NordVestBO deres kontor fra Jeppe Schous Gade til Nørregade 57.

“Dette var for at få en mere synlig og tilgængelig lokation, men også for på bedst mulig måde, at kunne servicere de mange lejere vi har i Holstebro. Herunder mange ældreboliger og ungdomsboliger omkring centrum af Holstebro.”

“Der er også bibeholdt et service- og udlejningskontor i Struer i Ådalen 13. Dette så også lejerne i Struer har nem adgang til hjælp og fortsat god service.”

Efter sammenlægningen har der været fokus på at udvikle en klar strategi og målsætning for NordVestBO, samt at effektivisere driften og de daglige arbejdsgange, for at sikre god bolig og service til nuværende og kommende lejere i Holstebro og Struer til en rimelig pris.


Et indblik i en bolig i Gartnerlunden, Struer (Foto: NordvestBO)

Afdelingerne drives bedst og billigst muligt
NordVestBO er et "nonprofit"-selskab, hvilket betyder at de ikke har til formål at tjene penge, men i stedet fokuserer på at opfylde deres formål på den bedst mulige måde indenfor den økonomi der er til rådighed.

“Da vi er et alment boligselskab, er der ingen der skal tjene penge på udlejningen af boligerne. Samtidig er hver enkelt afdeling sin egen, og der bliver hvert år afholdt afdelingsmøder, hvor beboerne kan stille forslag, og på den måde kan have indflydelse på serviceniveau, renoveringer osv. i deres egen afdeling.”

“Vi udlejer i dag ca. 3.300 boliger som fordeler sig med ca.: 1.000 familieboliger i Struer. Heraf er ca. 250 lejligheder med tilgængelighed og elevator, samt knap 400 rækkehuse. 2.300 boliger i Holstebro. Heraf ca. 350 lejligheder med tilgængelighed og elevator, ca. 240 ældre- og plejeboliger, ca. 260 rækkehuse og ca. 350 ungdomsboliger.”

Nøgleordene er troværdighed, ordentlighed og god service
Forskellige lovkrav og fremtidssikring betyder, at NordVestBO skal være bevidste omkring fremtiden, så deres forskellige lejemål holdes tidssvarende og at de altid kan holde servicen i top for deres beboere.

“Vi vil i NordVestBO gerne være kendt for troværdighed, ordentlighed og god service. Da vi kun udlejer almene boliger, er vi underlagt en meget klar og reguleret lovgivning, som vi skal følge. Dette bevirker, at der er klare retningslinjer for, hvordan indflytning, fraflytning og mange andre ting skal foregå. Dette er medvirkende til, at tingene bliver gjort ens, og at lejerne ikke bliver snydt,” lyder det fra Anders Vestergaard.

“Vi vægter den grønne omstilling og arbejder blandt andet med ”Lokal afledning af regnvand (LAR)” i nogle af vores afdelinger. Vi er i gang med udskiftning af alle vores belysningskilder til LED, vi opstiller ladestandere og solceller og er pt. i gang med at udskifte det meste af vores bilpark til el.”


Et indblik i en lejlighed ved Ådalen/Engen i Struer (Foto: NordvestBO)

Socialt ansvar og engagement er en selvfølge for NordVestBO, understreger Anders, idet de ved, at boliger handler om mennesker.

“Vi vægter også den sociale ansvarlighed, og sørger for at have en god arbejdsplads for vores medarbejdere. Vi har flere fleksjobbere, og har løbende folk i praktikker og jobprøvninger, og vi hjælper samtidig Holstebro og Struer Kommune med at huse nogle af de mennesker, som har det sværest.”

“Vi bidrager gerne til det lokale, hvor vi blandt andet støtter det lokale via sponsorater og tilskud, men vi vægter også at bruge lokale håndværkere og leverandører, i det omfang det er muligt.”

En ansvarlig, lokal virksomhed
I dag består NordVestBO af 55 medarbejdere, og ligger i Holstebro på adressen Nørregade 57, samt på kontoret i Ådalen i Struer. Det er altså her støtten fra NordVestBO bliver lagt.

“Man har som lejer i NordVestBO mulighed for at ringe til vores servicekontor, og få hjælp fra vores dygtige ejendomsfunktionærer. Vi har beboerdemokrati, som giver medindflydelse på egen bolig via det årlige afdelingsmøde. Vi er lokale, og støtter i videst muligt omfang det lokale i Holstebro og Struer. Vi tænker bæredygtigt og tager et socialt ansvar,” siger Anders Vestergaard slutteligt.

Budskabet fra NordVestBO er simpelt: “Bo trygt, godt og billigt.”

Du finder meget mere om NordVestBO på deres Facebookside og hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: NordVestBO
False {
}
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk