Imponerende, smuk og historisk ejendom er sat til salg

Sælger af Klosterhedevej 8 byder velkommen
dato

Adresse: Klosterhedevej 8, Gudum
Pris: 1.995.000

Se boligen her

På Klosterhedevej 8 i den lille landsby Gudum, midt imellem Lemvig og Struer, gemmer sig en perle af en ejendom - Østre Skole. Sælgeren af denne bemærkelsesværdige ejendom deler nu deres historie om, hvorfor de i sin tid faldt for denne skønne bolig, hvad de har været glade for, og minder fra deres tid i boligen:

I den smukke og særprægede natur med levn fra istidens moræner, ganske tæt på Klosterheden og Limfjorden og en placering midt imellem Lemvig og Struer, finder man landsbyen Gudum (navnet betyder gudhjem fra vikingetiden) og min bolig Østre Skole.

Vi flyttede hertil fra det sydlige Lapland i Sverige for 45 år siden, hvor vi havde boet et par år og betjent en mindre lægestation. Oprindeligt var vi begge opvokset i Nordsjælland og uddannet i Kbh. Vi var en familie på fem, min mand læge, jeg sygeplejerske og vores tre børn.

Vi faldt pladask for stedet her, der lige præcis rummede alt det, vi drømte om. En enestående velbevaret gammel skole fra 1840 med de originale kraftige synlige bjælker, de originale fyldningsdøre med messinghåndtag, dannebrogsvinduer, stråtag, en lille staldbygning, ja her var plads og charme til at huse os og alle vores drømme.


Vi så straks mulighederne for at etablere lægepraksis i den ene ende af huset, hvor vi herefter havde vores fælles arbejdsplads samtidigt med et velfungerende familieliv i resten af boligen.
Vores børn havde et rigt liv med heste, får, kaniner, høns, hunde og katte - og en stor have til alskens fritidsaktiviteter.

Huset er bevaret i den gamle stil efter større renoveringer over et par omgange og fremtræder fortsat i dag med en enestående atmosfære og originalitet, men naturligvis med omtanke for nutidens krav til funktionalitet.

Den store pejsestue var tidl. skolestuen, den lille forstue og spisestuen var lærerens private bolig dertil et badeværelse og også køkken. Kliniklokalerne i den ene ende på 50 m2 var oprindeligt sammenbygget med staldlængen, der husede høns og øvrige husdyrhold, samt høloft. I staldbygningen var der desuden etableret toiletter til eleverne (det må have været rigtig koldt at besøge!)

På overetagen havde læreren sit soveværelse, og resten var et stort uudnyttet loftrum. I dag er hele overetagen udnyttet til et soveværelse, tre mindre værelser, et badeværelse samt et meget stort loft/afsætningsrum.

Til skolen hører en stor smuk gammel have, der dog er indskrænket til godt 1 t land fra tidl. at have haft et langt større areal med landbrugsjord, køkkenhave samt frugthave, hvor eleverne også måtte tage del i arbejdet.


Gudum Østre Skole fungerede som skole i mere end 100 år frem til 1956, hvor Gudum Centralskole stod klar. Skolelæreren blev boende i Østre Skole resten af sin tid, og efter ham blev skolen solgt til privatbeboelse. Ejeren var det par, der solgte videre til os i 1979.

Vi har kendt mange i vores patientkreds, der har gået i skole her, og de fortalte gerne om hverdagen i Østre Skole. Der er sågar stadig ældre mennesker fra andre steder i landet, der kommer forbi og banker på døren, for lige at få et glimt af nostalgien. Det er rigtig hyggeligt.

En gammel skole som denne, hvor jeg bor, har masser af atmosfære, plads og et utal af muligheder at byde på.

Vi har haft et meget velfungerende liberalt erhverv her, men mange andre brancher kan etablere sig på lign. vis. Andre tanker kunne være et el. to hjemmekontorer sideløbende med god plads til familielivet, B&B med eget privat badeværelse og tekøkken (i den tidl. klinikdel) el. som fritidsbolig tæt på skov og strand og lystbådehavne i Lemvig og Struer- ja, der er rigtig mange muligheder.

Desværre må jeg selv indse, at jeg har nået en alder og civilstand, hvor jeg må give de næste muligheden for at få en drømmetilværelse i den gamle Østre Skole efter 45 lykkelige år på dette sted. Her er højt til himlen, plads ude og inde i en gammel vestjysk tidslomme fyldt med historie og charme.

Boligens areal: 350m2
Værelser: 7
Grundareal: 5100m2
Ejerudgift i måneden: 2.729

Bestil en gratis salgsvurdering


Kilde: EDC Struer - Ejendomsgruppen v/Gitte Lund Ellebæk