Lystejendom i naturskønne omgivelser

Foto: Lucernemarken 17 .
dato

Adresse: Lucernemarken 17
Pris: 2.695.000

Se boligen her

En sommerdag i 1992 drog vi over den jyske højdryg og medbragte hund, baby, skolepige og sidst men ikke mindst to bedsteforældre, som for alvor skulle på pension.

Nu er der gået 32 år, og nu skal vi så på pension efter gode og udfordrende arbejdsår, hvor vi fik lov til at prøve kræfter med møbelproduktion og undervisning i mange former.

Huset dannede i de 7 første år rammen om et herligt "familie-olle-kolle", hvor vores nu voksne børn nød godt af altid nærværende bedsteforældre, der stod last og brast med de fortravlede forældre, og når skoldkopperne bankede på, så var der altid en dyne, en sofa, et mellemmåltid hos "besserne" på 1. sal, og vasketøjet lå tørt og lagt sammen, når den stressede mor kom hjem til aftensmaden og lektielæsning.Der er utallige gode historier om samvær, gode timer, 50 meter løb med bedstefar på 81, og gevinsten var marcipanbrød. En bedstefar af den tid, som aldrig fik nok tid til egne børn, fik øjnene op for børnenes fantastiske verden og nød i fulde drag gækkebreve, eftermiddagskaffe med konkurrencetegning og avislæsning med en sovende baby på maven.

Hunden med kommodeben og rullepølsefacon fik hurtigt færten af det gode køkken på 1. salen, og den forstod at holde sig til. Når den blev træt af det, smed den fløjshandsken og blev seriemorder på naboens utallige katte. De blev begravet med halerne opad i vores grøntsagsbed!

I den første fase af indslusningen på det lokale arbejdsmarked var den hjemlige støtte uden tvivl den faktor, der gjorde, at begge forældre fik fodfæste på jobmarkedet. Vi kunne så som gengæld ordne plæner og praktisk arbejde, så bedsteforældrene fik forlænget deres glæde ved at bo på landet og i naturen.

Huset er perfekt til et bofællesskab, der både er tæt på og med eget privatliv. Vi valgte ikke at spise sammen, men blev inviteret som til enhver anden families sammenkomster, for de ældste havde haft hjemmeboende børn i mere end 40 år, så nu ville de kun spise deres egne livretter og ikke lave børnefrikadeller.


En sidegevinst var, at familiesammenkomster blev hyppigere, for når de ældste fik besøg, fulgte der ofte en passiar med søskende og deres familier.

Der blev lavet aftaler om, hvornår dørene var åbne og hvornår de var lukkede, og det lærte alle hurtigt at kende.

Økonomien blomstrede, fordi alle havde fordel af fællesdrift. Forældrene kom fra kollektiver i Århus, så fællesdrift gav pote. Et hjem med to udearbejdende står jo oftest tomt i mange timer, mens vi kunne få passet fyret og kakkelovnene af de hjemmegående. Aviser og magasiner kunne læses af flere, og hårde hvidevarer rakte til mere end 4 i en familie.

Vi har haft stor glæde af naboer under devisen: ikke at sidde på hinandens skød, men altid at give en hjælpende hånd, når der var brug for det. Guldhistorien er den indesmækkede bilnøgle på havnen i Løgstør i silende regn, hvor naboen fiksede et indbrud, fremskaffede reservenøglen og kørte til den nedtrykte familie med vådt tøj og våde sko, og derefter tilbage til sin egen middagsinvitation. Så bliver det ikke bedre!

Vi har brugt huset på optimal vis. Efter "olle-kolletiden" blev det til udvekslingsstudenter, hjemløse skolekammerater, ungdomskærester, og til jul blev der altid dækket op til andre, der ikke kunne nå hjem - det resulterede i muntre samtaler mellem indiske B&O-ingeniører og svigermor fra Fyn, der kun talte dansk. Hvor der er hjerterum, er der gulvplads!

Boligens areal: 331m2
Værelser: 6
Grundareal: 6086m2
Ejerudgift i måneden: 1.848

Bestil en gratis salgsvurdering


Kilde: EDC Struer - Ejendomsgruppen v/Gitte Lund Ellebæk