Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har gennem tiden også bidraget til banebrydende videnskabelige opdagelser. Dette foredrag giver et unikt indblik i deres arbejde med gær, klimatolerante planter og meget mere.
Videnskab bag det gode ølForedraget vil blive ledet af Birgitte Skadhauge, leder af Carlsberg Laboratorium, og brygmester Erik Lund. De vil tage os med på en rejse gennem forædling af byg og humle, og hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt.
Du vil også få indsigt i, hvordan forskellige malttyper skabes gennem maltning, og hvordan nye gærtyper udvikles, som kan bruges til alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.
Klimatilpasning og historisk DNAForedraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, og hvordan 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland kan give indsigt i fortidens planter og deres klimatilpasning.
Under foredraget vil der være mulighed for at smage på fem forskellige øltyper, der præsenteres i takt med foredragets indhold.
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Apollon Struer, Anlægsvej 4, 7600 Struer
Entré: 30 kr
Yderligere information: Læs mere om foredraget
Arrangementet er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab og streames live fra Aarhus Universitet.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her