Nyt, moderne fællesmagasin passer på museumsgenstande

Det nye, moderne fællesmagasin ligger ved Frilandsmuseet Hjerl Hede, der er et af de tre museer under De Kulturhistoriske Museer i Holstebro. De andre to er Holstebro Museum og Strandingsmuseum St. George. (Foto: De Kulturhistoriske Museer)

Nu er tusindvis af museumsgenstande flyttet ind i et nyt, moderne magasin, som De Kulturhistoriske Museer i Holstebro er klar til at indvie. Fællesmagasinet ligger ved Frilandsmuseet Hjerl Hede, og den 17. november er alle inviteret til den officielle indvielse.

Hos De Kulturhistoriske Museer i Holstebro og Hjerl Hedes Byggefond ser man frem til indvielsen af et nyt, stort og ikke mindst moderne fællesmagasin. 

Indretning og indflytning har været undervejs i godt 10 måneder. Magasinet kommer til at huse mange af de genstande, som De Kulturhistoriske Museer i Holstebro passer på. Genstande, som er indsamlet eller modtaget i gave.

Fagfolk har vurderet, at netop disse genstande er væsentlige for fortsat at kunne fortælle relevante historier i fremtiden.


Byggeriet af de store fællesmagasin har været 10 måneder undervejs. Magasinet er bygget af Hjerl Hedes Byggefond og har kostet over 10 millioner kroner. (Foto: De Kulturhistoriske Museer)

Officiel indvielse af fællesmagasinet
Dato: Fredag den 17. november 2023
Tid: Kl. 13.00
Sted: Hjerl Hede, Hjerlhedevej 14, 7830 Vinderup

Tilmelding senest mandag den 13. november 2023 til annette.kirkegaard@kulmus.dk

Magasinbygningen ved frilandsmuseet er topmoderne og designet til at passe på fortidsminder. I første omgang rummer magasinet genstande fra Holstebro Museum, Hjerl Hede og Strandingsmuseum St. George i Thorsminde. Det bliver også muligt for andre museer at leje sig ind.

Hallen er cirka 1.400 kvadratmeter stor, mens klimaskærmen består af mørke betonelementer, som er robuste og minimerer udsving i temperaturen.

Gulvet er lavet af en energibesparende cement, mens det skrå og lette tag også bidrager til hallens bæredygtighed. Magasinet er naturligvis klimastyret for at sikre en stabil og lav luftfugtighed.


Hallen i museumsmagasinet er cirka 1.400 kvadratmeter stor og kan huse tusindvis af museumsgenstande. (Foto: De Kulturhistoriske Museer)

Det nye magasin er bygget af Hjerl Hedes Byggefond og finansieret ved hjælp af tilskud og fondsbevillinger fra Holstebro Kommune, Færch Fonden, Augustinus Fonden samt Slots- og Kulturstyrelsen.

Magasinet er tegnet af HVAM Arkitekt & Ingeniørkontor A/S og er bygget af Kaj Bech A/S. Byggeriet har kostet 10,8 mio. kroner ex moms.

De Kulturhistoriske Museer i Holstebro er:
Frilandsmuseet Hjerl Hede, Hjerlhedevej 14, 7830 Vinderup
Holstebro Museum, Museumsvej 2B, 7500 Holstebro
Strandingsmuseum St. George, Vesterhavsgade 1E, Thorsminde, 6990 Ulfborg

Kilde: Holstebro Museum
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.