Tre anholdt og sigtet i sag om falske bankbude

Profilbillede
dato

Tre mænd anholdt og sigtet i sag om falske bankbude. Midt- og Vestjyllands Politi opfordrer borgerne til at hjælpe med at dele forebyggende råd.

Midt- og Vestjyllands Politi har anholdt og sigtet tre mænd fra Holstebro, der alle er mellem 28 og 33 år. De tre mænd er sigtet for at udgive sig for at være bankbude og franarre ældre borgere hævekort, koder og penge.

De tre mænd blev anholdt tirsdag aften på forskellige adresser i Holstebro.

I sagen er ældre kvinder blevet ringet op af en person, der udgiver sig for at være fra kvindens bank. Gerningsmændenes fremgangsmåde er kendt fra lignende sager, hvor personen i telefonen overbeviser den ældre borger om at udlevere sit hævekort og sin pinkode.

To gange tirsdag dukkede gerningsmændene op på adresser hos borgere i Struer. Efterfølgende har et hurtigt opklaringsarbejde gjort lokalpolitiet i Holstebro i stand til at slå til mod de formodede gerningsmænd.

"Vores patruljetjeneste har reagereret hurtigt og effektivt i de konkrete sager og udvist den rette omhu. Hastighed er afgørende i den her slags sager", siger leder af efterforskning ved lokalpolitiet i Holstebro, politikommissær Torben Ladefoged.

"Vi arbejder nu på at afdække, om de tre mænd kan knyttes til lignende sager eller anden kriminalitet", siger efterforskningslederen.

 

Hjælp med at sprede de gode råd


Sagen er blot den seneste i en række. Svindlen med falske bankbude er udbredt, og politiet opfordrer borgerne til at hjælpe med at sprede gode, forebyggende råd.

"Det er ingen hemmelighed, at gerningsmændene går målrettet efter den ældste del af befolkningen. Det er vigtigt, at vi hjælper hinanden med at få spredt budskabet om aldrig at udlevere sit hævekort eller kode til fremmede personer", siger efterforskningslederen.

"Har du et ældre familiemedlem, så tag en snak med dem om aldrig at udlevere koder eller betalingskort. Hverken over telefonen eller fysisk til personer, siger Torben Ladefoged.

 

Følg de gode råd:


- Udlever aldrig dine kort og oplysninger til fremmede
- Udlever aldrig dine koder
- Hvis du er i tvivl, så afbryd samtalen og ring til bankens hovednummer
- Hvis det er gået galt, så anmeld det til politiet
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestjyllands Politi.
Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi